Kako uporabiti SEO za poslovni uspeh?

Optimizacija spletne strani je način za izboljšanje kvalitete in kvantitete obiska vaše spletne strani preko spontatnih rezultatov na brskalniku Ravno v tem se namreč razlikuje od marketinga spletne strani, ki poskuša povečati obisk skozi spontane in plačane rezultate pri iskanju preko brskalnika. Z optimizacijo spletne strani lahko svojo pristonost na spletu oblikujete tako, da je vaša spletna stran na vrhu zadetkov ob iskanju ključnih besed, povezanih z vašim podjetjem. Tako boste pridobili več obiskovalcev ter potencialnih novih strank oz. kupcev.

Proces optimizacije je lahko dolgotrajen, vendar pa je za podjetja dandanes izredno pomemben, saj prispeva k njihovi vidnosti in konkurenčnosti. Ključni elemente optimizacije spletne strani so izgled spletne strani, vsebina in ključne besede, ki se nanašajo na delovanje vašega podjetja. Brskalniki namreč uporabljajo t.i. crawlers (spletne pajke), ki se plazijo po celostnem internetu, ter zbirajo informacije o spletnih straneh. Te informacije sporočijo brskalniku, ki oblikuje seznam zadetkov, tega pa nato algoritem prilagodi vašemu iskanju. Če torej iščete besede “Hotel v Sloveniji,” bodo spletni pajki prebrskali internetne strani s tema besedama, oblikovali seznam vseh zadetkov, algoritem pa ga prilagodil tako, da bodo na vrhu najprimernejši zadetki (strani hotelov), na dnu pa manj primerni zadetki (novice o hotelih v Sloveniji). Kako visoko na seznamu se znajde vaša stran pa je odvisno od vsebine – več kot vsebuje besed v povezavi z iskanjem (Hotel v Sloveniji), višje bo na seznamu.

Čeprav je spletna optimizacija za podjetja lahko velik zalogaj, pa vam v podjetju Numen nudimo pomoč in profesionalno optimizacijo spletne strani. S tem lahko vašemu podjetju omogočimo:

  • več obiska spletne strani – spontani kliki predstavljajo največji delež obiskovalcev spletne strani. Z dobro opravljeno optimizacijo spletne strani (SEO) si zagotovite, da boste v vrhu zadetkov ob iskanju, ter s tem povečate obisk.
  • vzpostavljanje zaupanja – strani, ki se ne nahajajo v vrhu zadetkov ob iskanju uživajo manj zaupanja ter obiska. . Hkrati pa je ključna tudi sama postavitev vaše spletne strani, saj tudi ta prispeva k optimizaciji. Spletna stran, ki vsebuje dobro postavljene tehnične elemente in jih poveže z lepim dizajnom, bo pristala na vrhu zadetkov. Tako ne gradimo samo zaupanja strank in obiskovalcev, temveč tudi zaupanje brskalnika.
  • Dobro uporabniško izkušnjo – lepo oblikovana in tehnično izpiljena spletna stran ne pomeni samo višje pozicije in več obiskov, temveč tudi boljšo izkušnjo uporabnika, ki jo obišče. V podjetju Numen spremljamo obisk vaše spletne strani, ter vam svetujemo pri odločitvah za prihodnost vaše prisotnosti na spletu. Spletno stran prilagodimo vaši ciljni publiki, s tem pa zagotovimo kakovostno uporabniško izkušnjo ter zadovoljne obiskovalce, ki se bodo na vašo spletno stran radi vračali.

 

Kontaktirajte nas preko Facebook Messengerja ali e-maila (davor.majc@numen.si, tinkara.godec@numen.si) za posvet in dodatne informacije!